ANP

Goedemorgen! De laatste Boeing 747 van de KLM met passagiers landt vanmiddag op Schiphol, en zal het vandaag ook rustig blijven op de stranden en in de bossen?

In het oosten en zuidoosten eerst een enkele bui. In de loop van de dag vanuit het noorden en westen ook wat zon. Het wordt 7 graden en het waait flink. Na het weekeinde licht wisselvallig, wel minder wind.

Infoplaza

Vandaag op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Opnieuw is het de vraag of het druk wordt op de stranden en in de bossen. Gisteren gaven de meeste mensen gehoor aan de oproep van het kabinet om zoveel mogelijk binnen te blijven en buiten altijd anderhalve meter afstand te houden. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws.
  • Vanmiddag om 15.00 uur landt voor het laatst een passagiers-Boeing 747 van KLM op Schiphol. Vanwege de coronacrisis heeft KLM besloten om de hele 747-vloot vervroegd met pensioen te sturen. De vrees bestaat dat er honderden spotters komen kijken en de gemeente Haarlemmermeer gaat daarom rond de hele luchthaven streng handhaven.
  • Er zijn vandaag, net als een week geleden, geen normale kerkdiensten. Religieuze bijeenkomsten met maximaal 30 personen zijn toegestaan. Zo staat er in de Gereformeerde Gemeente in Doetinchem een koster die kijkt of er niet te veel mensen binnenkomen en dat iedereen zich goed verspreidt.
  • Voor alle voetbalfans: de NOS zendt de historische 5-1 tegen Spanje in het eerste groepsduel van Oranje op het WK 2014 opnieuw uit. De wedstrijd is vanaf 15.00 uur te zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Wat heb je gemist?

Inwoners van New York, New Jersey en Connecticut moeten alle niet essentiële reizen schrappen. Op die manier moet de verspreiding van het coronavirus worden voorkomen. Het advies geldt niet voor mensen die werken in de voedselvoorziening, het vrachtvervoer, de volksgezondheid of de financiële dienstverlening.

New York is de zwaarst getroffen staat in de VS. De epidemie heeft zich daar snel verspreid. President Trump had gezegd dat de stad misschien in quarantaine moest, maar daar ziet hij toch vanaf. In de VS zijn al meer dan 2000 mensen aan de gevolgen van corona overleden.

Ander nieuws uit de nacht:

  • De vrouw van de Canadese premier Trudeau is hersteld: Sophie Grégoire Trudeau is genezen van het coronavirus, meldt ze op Facebook. Op 12 maart werd bekend dat ze besmet was, nadat ze ziek was teruggekeerd van een reis naar Londen.
  • Cruiseschip Zaandam mag van Panama door het kanaal varen: het Nederlandse cruiseschip, dat voor de kust van Panama ligt, heeft toestemming gekregen om door het Panamakanaal te varen. Aan boord zijn vier passagiers met het cornavirus overleden.
  • Premier Johnson schrijft een brief: 'Het ergste moet nog komen': in de brief, die huis aan huis wordt bezorgd, roept hij iedereen op om thuis te blijven. Hoeveel mensen er zullen overlijden, hangt volgens de premier af van hoe goed mensen zich aan de maatregelen houden. Johnson is zelf ook besmet met het coronavirus.
  • En de zomertijd is weer ingegaan. De klok is om twee uur een uur vooruit gezet. In de ochtend is het daardoor langer donker, 's avonds is het langer licht. Op de laatste zondag van oktober gaat de klok weer terug.

En dan nog even dit:

Het was gisteravond weer Earth Hour. Tussen 20.30 uur en 21.30 uur werd wereldwijd aandacht gevraagd voor de effecten van klimaatverandering. Huishoudens en bedrijven werd gevraagd een uurtje de verlichting uit te zetten.

En dat zag er zo uit:

De hele wereld doet het licht een uur lang uit

Fijne dag!

STER reclame