ANP

In de afgelopen 24 uur zijn er 93 nieuwe sterfgevallen als gevolg van het coronavirus aan het RIVM gemeld. Het totale dodental in Nederland staat daarmee op 639. Het aantal patiënten dat in een ziekenhuis is opgenomen (geweest), is met 454 toegenomen tot 2954.

De aantallen liggen lager dan gisteren. Zowel het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames als intensivecareopnames neemt iets minder snel toe, meldt het RIVM. Ook het aantal gemelde overledenen neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

"Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen werken."

Zuid-Holland

De nieuwe sterfgevallen zijn niet per definitie in het laatste etmaal overleden. Ze kunnen ook eerder zijn gestorven, maar pas de afgelopen dag zijn gemeld bij het RIVM.

Het aantal bekende besmettingsgevallen is met 1159 gestegen tot 9762. De provincie Noord-Brabant heeft met 2748 de meeste besmettingsgevallen. Daarna volgen de provincies Zuid-Holland (1508) en Noord-Holland (1401). In Zuid-Holland stijgt het aantal ziekenhuisopnames sneller dan in andere provincies.

In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 96 en 98 positief geteste personen.

STER reclame