Het strand bij Bunschoten, drie jongeren zijn hier beboet Googe Earth

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft het Grand Hotel in het centrum van zijn stad per direct gesloten.

In het hotel lapten 24 jongeren afgelopen nacht de coronaregels aan hun laars. Ze gebruikten op een hotelkamer drank en lachgas, stichtten brandjes in het trappenhuis en zaten te dicht op elkaar. Een kwalijke zaak, laat Aboutaleb via zijn woordvoerder aan de regionale zender Rijnmond weten.

De jongeren werden aanvankelijk gewaarschuwd door de politie. Toen ze toch weer bij elkaar hokten, kregen ze alle 24 een bekeuring. Het hotel blijft dicht zolang de noodverordening en de coronamaatregelen gelden.

Boetes

Ook elders greep de politie gisteravond in op plekken waar meer dan drie jongeren bij elkaar zaten. Daarbij werden voor zover bekend de eerste boetes uitgedeeld voor het overtreden van de coronaregels. Een aantal jongeren is aangehouden.

De betrokken jongeren lijken zich de ernst van de zaak niet te realiseren, zei de politie in Lemmer bij Omrop Fryslân. In het Friese plaatsje vierden vijftien jongeren gisteravond feest in een woning. Toen de politie hen bekeurde, zei een van de jongeren dat alleen oudere mensen aan corona overlijden.

Anti-coronafeest

Op het strand bij Bunschoten sprak de politie gisteren een groep van tien jongeren aan. Drie van hen kregen een bekeuring.

In het Urkerbos op Urk heeft de politie gisteravond een 'anti-coronafeest' beëindigd. Jongeren waren daar na een oproep op Facebook bij elkaar gekomen. De politie zette een helikopter in en trof "een flink aantal jongeren" aan bij een kampvuur, meldt Omroep Flevoland. De meesten gingen er vandoor, maar de politie kon er een paar aanhouden.

Het is nog onbekend hoe hoog de boete voor het samenscholingsverbod uitvalt. Minister Grapperhaus sprak eerder van een bedrag dat kan oplopen tot 400 euro per persoon.

STER reclame