Sport en corona
Liverpool-selectie bedankt zorgmedewerkers: 'Jullie zijn helden'

"Dank jullie wel voor jullie harde werken en inzet. Jullie zijn helden." Met deze en andere woorden bedanken Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en alle andere spelers van Liverpool zorgmedewerkers in de hele wereld voor hun strijd tegen het coronavirus.

Met een videoboodschap in hun eigen taal steken de spelers van Liverpool de zorgmedewerkers een hart onder de riem. Ook coach Jürgen Klopp komt aan het woord. "Het is ongelofelijk wat jullie doen, daar wil ik jullie voor bedanken. Of zoals we in Duitsland zeggen: 'vielen dank'.

Gezamenlijk standpunt Premier League-clubs

Net als alle andere Europese topcompetities, ligt de Premier League volledig stil door de corona-uitbraak. In een gezamenlijke verklaring hebben de clubs laten weten dat ze het seizoen alleen willen afmaken als het echt 'safe' is. Financiële consequenties mogen geen rol spelen bij de beslissing over het wel of niet uitspelen van de competitie.

Vooralsnog is 30 april de eerste optie om weer te beginnen, maar gezien de maatregelen die door premier Boris Johnson voor het hele land zijn afgekondigd lijkt dat niet haalbaar. "Alle betrokken partijen weten hoe groot de economische impact voor de clubs is en hoe nodig het is om weer te spelen", aldus de verklaring. "Maar dat kan pas als de gezondheidssituatie in het land dat toelaat. Niet eerder."

STER reclame