Max Caldas
NOS Sport

Hockeybond verlengt contracten Annan en Caldas vanwege uitstel Spelen

De hockeybond heeft de overeenkomsten met de bondscoaches Alyson Annan (vrouwenelftal) en Max Caldas (mannenelftal) verlengd tot en met de opnieuw te plannen Olympische Spelen in Tokio. De bestaande overeenkomsten met beide bondscoaches liepen op 1 december 2020 af.

Het IOC (Internationaal Olympisch Comité) liet eerder deze week weten dat de Olympische Spelen 2020 vanwege het coronavirus niet in 2020 maar in 2021 gespeeld gaan worden.

Tevredenheid

Jeroen Bijl, technisch directeur KNHB: "Met zowel de mannen als vrouwen waren we naar tevredenheid in voorbereiding op Tokio 2020. Beide teams zijn erbij gebaat de ingeslagen weg onder leiding van Alyson en Max voort te zetten. De overeenkomsten met beide bondscoaches hebben we daarom verlengd tot en met de Olympische Spelen in Tokio, ongeacht de data waarop de Spelen in 2021 gehouden worden."

Caldas zei een maand geleden dat hij na tien jaar als bondscoach toe is aan een nieuwe uitdaging. De Argentijn begon eind 2010 bij de vrouwen en stapte in 2014, na winst van olympisch goud en het WK, over naar de mannen. Op de Spelen van Rio 2016 grepen de hockeyers naast een medaille (vierde).

Half februari gaf Max Caldas uitleg waarom hij ging stoppen bij het mannenelftal na de Spelen van Tokio:

Skypen met Caldas: 'Ik word geen clubcoach in Nederland'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl