ANP

Goedemorgen! Vandaag start het Leger des Heils een campagne voor daklozen in de coronacrisis, debatteert de Tweede Kamer wederom over de ontwikkelingen rondom het virus en publiceert het CPB verschillende scenario's over het effect van de uitbraak op onze economie.

Ook vandaag wordt het weer een zonnige dag. Het wordt 10 tot lokaal 13 graden, maar door de matige oostenwind kan het kouder aanvoelen.

Weerplaza

Kan je niet thuiswerken? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het Leger des Heils start vandaag de campagne 'Thuisblijven, hoe dan?!', om aandacht te vragen voor de situatie van dak- en thuislozen in de coronacrisis. De organisatie wil voor hen extra opvangplekken creëren in bijvoorbeeld hotels en vakantieparken. Nu worden kwetsbare mensen met een vaak zwakke gezondheid noodgedwongen in één ruimte ondergebracht.
  • Het Centraal Planbureau maakt vanochtend om 9.00 uur verschillende scenario's bekend over de gevolgen van de coronacrisis op de Nederlandse economie en overheidsfinanciën.
  • Vanaf 10.00 uur debatteert de Tweede Kamer over de ontwikkelingen in de coronacrisis. Het debat duurt waarschijnlijk tot ongeveer 14.00 uur en is live te volgen op NPO1, NPO Nieuws, NPO Politiek en de website, app en socialmediakanalen van de NOS.

Wat heb je gemist?

Veel uitgevers van lokale en regionale kranten zitten in acute geldnood. Door de coronacrisis krijgen ze veel minder advertentie-inkomsten binnen. Daardoor kunnen ze freelancers niet meer betalen en vrezen ze voor hun voortbestaan.

Lokale media moeten het vooral van advertentiegeld hebben, omdat ze niet of nauwelijks inkomsten hebben uit abonnementsgeld. Ze hopen op steun van gemeenten, provincies en Mediaminister Slob. Die laatste zegt dat de kwestie zijn aandacht heeft.

Ander nieuws uit de nacht:

  • Verdachte aanslagen Nieuw-Zeelandse moskeeën bekent 51 moorden. Eerder ontkende de 29-jarige Australiër alle betrokkenheid bij de aanslag op twee moskeeën in Christchurch, in maart vorig jaar. Bij die terreurdaad, die de verdachte live uitzond op Facebook, kwamen 51 mensen om.
  • Grote brand in basisschool Lelystad. De brand brak aan het begin van de nacht uit. Vanwege de rookontwikkeling zette de brandweer de wegen naar de school af en moesten omwonenden hun deuren en ramen sluiten. Het schoolgebouw, dat midden in een woonwijk staat, moet als verloren worden beschouwd.
  • Rapporteur: vermoedens mensenhandel Vietnamese kinderen bevestigd. De Nederlandse overheid moet meer doen om te voorkomen dat Vietnamese kinderen verdwijnen uit de opvang voor minderjarige asielzoekers. Dat zegt Herman Bolhaar, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen. Uit onderzoeken blijkt dat 97 procent van de Vietnamese kinderen uit de beschermde opvang verdwijnt.

En dan nog even dit:

Thuisonderwijs is niet altijd ideaal, ook niet voor mbo-studenten. Praktijkonderwijs vanuit huis is soms lastig te volgen en sommige mbo'ers zijn bang om studievertraging op te lopen:

Praktijkonderwijs, maar dan thuis: 'hier heb ik niet alles wat je op school wel hebt'

STER reclame