Minister Slob
NOS NieuwsAangepast

Scholen zeer waarschijnlijk ook na 6 april dicht

De scholen blijven naar alle waarschijnlijkheid ook na 6 april dicht. Minister Slob wil met een besluit over het heropenen van de scholen nog steeds wachten op de uitkomst van het RIVM-onderzoek naar de rol van kinderen en jongeren bij de verspreiding van het coronavirus. Het onderzoek is gisteren pas begonnen en het kan mogelijk nog zes weken duren voor er resultaten zijn.

In Op1 zei Slob dat hij vandaag van het RIVM hoopt te horen wanneer het onderzoek klaar is. Daarna kan hij de scholen en ouders meer duidelijkheid geven, zei hij:

Slob: wachten op RIVM-onderzoek voor besluit over scholen

Slob bevestigde nog eens dat hij geen besluit wil nemen voordat onderzoeksresultaten bekend zijn. "Als het later is dan 6 april zullen de maatregelen zoals die zijn genomen verlengd worden en de scholen nog langer dicht zijn. Pas als het onderzoek klaar is wordt er een beslissing genomen of de scholen weer open gaan."

Heel Nederland

Als de resultaten inderdaad zes weken op zich laten wachten, zouden de scholen op zijn vroegst in mei weer beginnen. Slob zei dat het nog niet definitief is dat het zo lang gaat duren en ook dat nog niet zeker is of er vandaag al een datum voor afronding van het onderzoek bekend is.

Het onderzoek zou aanvankelijk in Noord-Brabant worden gehouden, maar nu is besloten dat de gegevens van honderd gezinnen met een coronabesmetting in heel Nederland worden bijgehouden. Nadat er een besmetting is vastgesteld, neemt een verpleegkundige monsters af. Een maand lang worden van het gezin alle klachten bijgehouden. Nu is nog onbekend hoe besmettelijk kinderen precies zijn en wat hun rol in de verspreiding van corona is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl