ANP
NOS Nieuws

Action ontslaat vulploegleider wegens diefstal tasje van 3 cent

Warenhuis Action heeft een personeelslid ontslagen omdat hij een tasje van 3 cent meenam zonder te betalen. Het gaat om een vulploegmedewerker die zegt het tasje na sluitingstijd, toen de kassa's al dicht waren, gepakt te hebben om twintig eerder bij zijn werk aangeschafte poncho's voor carnaval mee te vervoeren. Na de krokusvakantie kreeg hij ontslag op staande voet.

De medewerker doet zijn relaas in tijdschrift Quote. Action bevestigt het ontslag. Een woordvoerder: "We verwachten eerlijkheid van ons personeel. Je rekent af wat je meeneemt. Of dat nou iets van 300 euro is of van 3 cent. Het gaat om het principe, daar wijken we niet van af, anders kom je op een hellend vlak. Je mag niet stelen van de baas."

De medewerker geeft toe dat hij het tasje heeft meegenomen. Volgens Action is hem tot drie keer toe gevraagd het alsnog te betalen. De medewerker zegt dat dat niet is gebeurd. "Het was onbewust gegaan. Toen ik het tasje nam, dacht ik nog: ik zal dat later betalen. Maar na het carnaval heb ik er gewoon niet meer aan gedacht. Ik moest bij de directie komen en kreeg ontslag."

De medewerker heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen om het ontslag aan te vechten. "Ik ben 41. Mijn contract is al twee keer verlengd. Action zou mij binnenkort in vaste dienst moeten nemen. Ik denk dat ze dat niet willen."

Vakbond FNV spreekt van een 'bizarre zaak'. "We hebben er alle vertrouwen in dat het ontslag op last van de rechter teruggeschroefd moet worden", zegt FNV-bestuurder Linda Vermeulen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl