Getty / NOS
NOS Voetbalโ€ข

Jordi Cruijff blikt terug op sterfdag vader: 'Wat zou Johan doen?'

"Wat zou Johan Cruijff doen?", het is een vraag die zoon Jordi Cruijff zich regelmatig stelt. In deze onzekere en pessimistische tijden zouden meer mensen dit moeten doen, zo stelt Cruijff in een column in de Catalaanse sportkrant Sport, ter nagedachtenis van de sterfdag van vader Johan.

Vandaag precies vier jaar geleden overleed Johan Cruijff op 68-jarige leeftijd. Zoon Cruijff blikt in zijn column terug op een dag dat zijn vader in het ziekenhuis was voor een routinecontrole in de strijd die hij vocht tegen kanker. "We waren allemaal ongerust omdat het langer duurde dan normaal."

"Wanneer hij terugkwam vroeg mijn moeder of er iets gebeurd is. 'Ik heb goed nieuws', lachte mijn vader. 'Ze hebben een nieuwe tumor gevonden.' Mijn moeder vroeg gelijk waarom dat goed nieuws zou zijn."

"'Nou, nu ze het gevonden hebben, kunnen ze het behandelen en zoeken naar oplossingen', reageerde mijn vader kalm", schrijft Cruijff in zijn column.

"Elk ander persoon zou verslagen thuisgekomen zijn, maar mijn vader probeerde altijd alles positief te bekijken. Sterker nog, hij zag de chemotherapie als zijn grootste vriend. Hij wist dat hij er ziek van zou worden, maar hij wist ook dat het zou helpen om de kanker te bestrijden."

"Mijn vader was een geboren optimist in tegenspoed. Overmatig, dachten sommigen. Maar dat was wie hij was."

"Maar deze tijden zullen voorbijgaan. We zullen er ons van bewust zijn dat het onzekere tijden zijn en we zullen ons moedig moeten opstellen tegen tegenslagen. Dat zou Johan doen."

Bekijk hieronder een video over de carriรจre van Johan Cruijff en een reportage over Cruijff in zijn tijd bij de Spaanse club Levante.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl