Goedemorgen! Vandaag is er een uitspraak in de zaak over een steekpartij op een terras in Groningen, haalt KLM gestrande reizigers op uit Ecuador en Zuid-Korea en worden in het Limburgse Urmond voor het eerst coronapatiënten opgevangen in een Van Der Valk-hotel.

Eerst het weer. Het blijft op veel plaatsen zonnig. Alleen in het westen en noorden is af en toe wat hoge bewolking. Het wordt vanmiddag een graad of 11. De matige zuidoostenwind maakt het voor het gevoel wel wat frisser. De komende twee dagen houden we het vrij zonnige en frisse voorjaarsweer.

Infoplaza

Ga je vandaag toch de deur uit? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Er is een uitspraak in de zaak over een steekpartij op de Grote Markt van Groningen, in september vorig jaar. Een man wordt ervan verdacht twee mensen met een mes te hebben neergestoken op een terras.
  • KLM heeft voor vandaag een vlucht vanuit Ecuador gepland, om Nederlandse reizigers op te halen die in het buitenland vastzitten vanwege de corona-uitbraak. Ook haalt KLM gestrande reizigers uit Zuid-Korea op.
  • Het Van Der Valk-hotel in Urmond is vanaf vandaag in gebruik als 'corona-centrum'. In het hotel worden tijdelijk tientallen patiënten met het virus opgevangen die niet naar het ziekenhuis hoeven, maar ook niet thuis kunnen blijven.

Wat heb je gemist?

Steeds meer inwoners van de VS krijgen het dringende advies om zo veel mogelijk thuis te blijven. Volgens The New York Times hebben inmiddels al zo'n 158 miljoen Amerikanen beperkingen opgelegd gekregen. Californië was vorige week donderdag de eerste staat waar de gouverneur inwoners opriep om thuis te blijven.

President Trump benadrukte vannacht dat de coronacrisis heel ernstig is. Maar volgens hem is het land niet gebouwd om op slot te gaan. "Amerika zal snel weer open zijn voor zaken", zei hij.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Honderdduizenden Amerikanen zijn hun baan kwijt door de coronacrisis. In Washington DC zamelt horeca-ondernemer Anna Valero eten in voor ontslagen personeel in de café's en restaurants:

Anna zamelt eten in voor ontslagen horecamedewerkers in de VS

Fijne dag!

STER reclame