Dick Pound
NOS SportAangepast

IOC-lid Pound: 'Olympische Spelen worden uitgesteld'

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de Amerikaanse krant USA Today gezegd. Een officiële verklaring van het Internationaal Olympisch Comitë is er overigens nog niet.

"Op basis van de informatie die het IOC nu ter beschikking heeft, is besloten tot uitstel", heeft Pound gezegd in een telefonisch interview met de Amerikaanse krant. Voor hoelang de Spelen worden uitgesteld, is volgens hem nog niet bekend. "De Spelen zullen niet op 24 juli beginnen, dat is wat ik weet."

Later tekst en uitleg

De details over het verzetten van de Spelen worden volgens Pound de komende weken uitgewerkt. Het grootste sportevenement ter wereld zou op 24 juli beginnen. De Japanse krant Sankei Shimbun wist enkele uren na Pounds uitspraken te melden dat de regering van Japan en het IOC in overleg zijn over het uitstel van de Olympische Spelen, waarbij een maximale termijn van een jaar zou gelden. De Japanse premier Abe en IOC-voorzitter Thomas Bach komen dinsdag 24 maart bijeen voor overleg,

Pound geldt als een van de invloedrijkste leden van het Internationaal Olympisch Comité. Hij was tussen 1999 en 2007 directeur van wereldantidopingbureau WADA.

Volgens USA Today is het de verwachting dat de Spelen naar de zomer van 2021 worden verplaatst.

'Pound weet kennelijk meer dan wij'

Een woordvoerder van NOC*NSF wilde inhoudelijk niet ingaan op de uitspraken van Pound. "Hij weet kennelijk meer dan wij. Wij wachten het besluit van het IOC af en nemen dat dan als nieuw uitgangspunt voor ons handelen. Dat zal binnen vier weken duidelijk worden."

Gio Lippens: 'Ga er maar vanuit dat de Spelen inderdaad worden uitgesteld'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl