Bijna iedereen in Nederland zit thuis vanwege de coronacrisis. Voor partners kan het een ideale relatietest zijn, maar hoe is het om deze periode in je eentje in thuisisolatie door te brengen?

Sommige singles snakken deze weken naar mensen om zich heen. In NOS Met het Oog op Morgen vertellen schrijvers Gijs van der Sanden en Alma Mathijsen hoe zij de coronacrisis single beleven. "Stellen beleven deze toch wel historische tijden met elkaar, en ik zit in m'n eentje met m'n kat op schoot naar de NOS persconferenties te kijken", vertelt Gijs.

Ook voor andere groepen is het een zware tijd, bijvoorbeeld voor 70-plussers. Zij behoren nu tot een risicogroep. Hierdoor is het doen van boodschappen al een uitje en mogen ze hun kleinkinderen niet meer zien. Anneke Groen en Rob Broug vertellen hoe zij dat ervaren.

Verder hoor je in de podcast met de mooiste gesprekken van afgelopen week Nico Dijkshoorn, de huisdichter van De Wereld Draait Door. Na vijftien jaar stopt het programma. Dijkshoorn vertelt hoe zijn avontuur bij DWDD begon en hoe hij zijn gedichten schreef.

Deze aflevering van Het beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: Elke werkdag hoor je bij De Dag gesprekken die nét even verder graven, verteld door betrokkenen en journalisten van alle omroepen.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer en zijn gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

De Weerman: iedere week duiken weerman Peter Kuipers Munneke en Fleur Wallenburg in een opvallend weerfenomeen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: Elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

NOS Voetbalpodcast: iedere maandag nemen voetbalcommentatoren de week door, met anekdotes van experts en vooruitblikken op komende wedstrijden.

NOS Formule 1-podcast: Amber Brantsen neemt met oud-coureur Jan Lammers en verslaggever Louis Dekker iedere maandag na een Grand Prix de race door.

POEN: De podcast over economisch nieuws. Verslaggevers Charlotte Waaijers en Nik Wouters duiken iedere dinsdag in een ontwikkeling in de wereld van het geld. Waardoor je beter begrijpt hoe de economie werkt en wat je ermee moet.

STER reclame