ANP

Goedemorgen! We nemen je vanmiddag mee terug naar die mooie EK-zomer in 1988 en opnieuw wordt er veel nieuws verwacht over het coronavirus.

De zon schijnt volop. Het wordt vanmiddag 7 tot 10 graden, maar in de stevige oostenwind is het voor het gevoel een stuk kouder. Morgen neemt de wind geleidelijk af en het blijft zonnig.

NOS

Ga je vandaag toch de deur uit? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Opnieuw veel coronanieuws. Zo hebben meerdere burgemeesters van kustplaatsen dagjesmensen opgeroepen om niet meer te komen, zoals gisteren gebeurde. Je kunt al het coronanieuws ook vandaag volgen in ons liveblog.
  • Vanwege de coronacrisis zendt de NPO-talkshow Op1 nu ook op zaterdag en zondag uit. Vanavond maakt een oude bekende zijn rentree als presentator: Jeroen Pauw. Hij presenteert samen met Fidan Ekiz.
  • De Europese voetbalbond UEFA heeft de onvermijdelijke beslissing genomen: vanwege het coronavirus is er dit jaar geen EK voetbal. Voor NOS Studio Sport reden het archief in te duiken. Vanaf 15.00 uur worden hoogtepunten van de voor Nederland legendarische editie van 1988 uitgezonden. Kijk mee op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app.

Wat heb je gemist?

Vliegtuigen uit Spanje mogen vanwege de coronacrisis niet langer landen in Nederland. De regering heeft het land toegevoegd aan de lijst met landen waartegen een tijdelijk verbod is uitgevaardigd om het luchtruim van Nederland binnen te komen. Naast Spanje staan op die lijst Italië, China, Iran en Zuid-Korea. Het verbod is gisteren om 20.00 uur ingegaan en duurt voorlopig 14 dagen.

Foto uit een Transavia-vliegtuig dat gisteravond als een van de laatste reguliere vluchten uit Spanje kon landen in Eindhoven NOS

Ander nieuws uit de nacht:

  • Meer Italiaanse fabrieken dicht: in het land wordt alle niet-noodzakelijke productie stilgelegd tot 3 april, heeft premier Conte gezegd. Hij zei er niet bij welke fabrieken en bedrijven als noodzakelijk worden gezien.
  • Mexicaanse agent sterft bij helikoptercrash na bevrijden ontvoerde mensen: nog eens acht anderen raakten gewond. Waardoor de helikopter neerstortte is niet duidelijk.

En dan nog even dit:

Wat doe je als je rond deze tijd zou trouwen? Veel stellen hebben maanden toegewerkt en -geleefd naar het voorjaar om in het huwelijksbootje te stappen, maar de coronacrisis zet daar in veel gevallen een streep door.

Er zijn ook stellen die op een creatieve manier tóch 'ja' tegen elkaar zeggen. We spraken een koppel uit Friesland. "We wonen mooi en hadden alles in huis, dus we wisten: we gaan ervoor", zeggen zij in dit artikel, waarin je meer voorbeelden ziet van huwelijken in crisistijd.

Eigen foto

Fijne zondag!

STER reclame