Juventus-speler Paulo Dybala AFP
Sport en corona

Juventus-speler Paulo Dybala heeft positief getest op corona. De Argentijn maakte het zelf bekend op Instagram. Ook zijn vrouw Orlana is besmet.

Eerder lieten de Juventus-spelers Daniele Rugani en Blaise Matuidi weten dat ze positief getest waren. De selectie van Juventus, met Matthijs de Ligt, ging na de bekendmaking van Rugani in zelfisolatie.

Diverse media berichtten al eerder dat Dybala besmet was met het virus, maar dat werd door de speler toen ontkend. Dybala zit sinds 11 maart thuis in afzondering. "Hij wordt continu in de gaten gehouden", liet Juventus zaterdag weten.

Inmiddels zijn veertien spelers uit de Serie A positief getest.

Maldini ook besmet

Ook oud-voetballer Paolo Maldini (51) is besmet met het coronavirus. Maldini speelde liefst 25 jaar voor AC Milan, waar hij tegenwoordig als technisch directeur werkzaam is.

Maldini was in contact gekomen met iemand die besmet was en begon zelf symptomen te vertonen. Hij besloot zich te testen en vrijdag bleek dat de test positief was.

Ook het zoontje van Maldini, Daniel, is besmet geraakt. Daniel speelt in de jeugd van AC Milan. Beiden maken het goed en hebben al twee weken geen contact gehad met anderen, meldt de nummer 7 van de Serie A.

Voormalig Real Madrid-voorzitter Lorenzo Sanz AFP

Oud-voorzitter Real Madrid overleden

In Spanje overleed voormalig Real Madrid-voorzitter Lorenzo Sanz (76) aan de gevolgen van het coronavirus. Hij was tussen 1995 en 2000 voorzitter van de 'Koninklijke' uit Madrid.

Met Sanz als voorzitter won Real tweemaal de Champions League (1998 en 2000), het WK voor clubs (1998) en de landstitel (1997).

STER reclame