Kenny Rogers in 2017 AFP

De Amerikaanse zanger Kenny Rogers is op 81-jarige leeftijd overleden. De familie van Rogers meldt dat hij thuis vredig is ingeslapen.

Rogers was een van de bekendste en succesvolste Amerikaanse countryzangers. Hij werd met name populair in de jaren 70, toen hij zijn solocarrière startte en zich voornamelijk ging richten op countrymuziek. Met zijn kenmerkende grijze baard en diepe countrystem kreeg hij Grammy's voor ballads als Lucille (1977) en The Gambler (1979).

Rogers was ook succesvol met anderen. Zo werd zijn duet Islands In The Stream met zangeres Dolly Parton uit 1983 een grote hit.

Verder speelde Rogers een prominente rol in We Are The World, een benefietlied uit 1985 waarin hij samen met tal van Amerikaanse muziekiconen aandacht vraagt voor de hongersnood in Ethiopië.

In de Amerikaanse countryhitlijst van tijdschrift Billboard stond Rogers met liefst 21 liedjes op één. Naast zijn muziekcarrière speelde Rogers ook in meerdere films. In 2017 trad hij voor het laatst op.

De familie van Rogers laat weten dat er in kleine kring afscheid van hem wordt genomen vanwege de maatregelen in de VS om de uitbraak van het coronavirus in te dammen. Later volgt er een publieke herdenking "om het leven van Kenny te vieren met vrienden en fans".

STER reclame