Samenvatting Spanje-Nederland WK 2014 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bij gebrek aan actuele sport zenden veel sportzenders in deze coronatijd documentaires uit of oude sportwedstrijden om toch het publiek wat vermaak te bieden. Bij de NOS gaan we zondag terug naar het EK van 1988 en ook de FIFA pakt uit met het Nederlands elftal.

Op het YouTube-kanaal van de wereldvoetbalbond zullen wedstrijden van het WK van 2014 in Brazilië terug te zien zijn. Het eerste duel dat morgen om 15.00 uur in zijn geheel wordt uitgezonden zal Nederland-Spanje zijn.

Oranje won met 5-1, mede door die wereldberoemde zweefkopbal van Robin van Persie.

Het twitteraccount van het Nederlands elftal stuurde gekscherend een berichtje naar de Spaanse voetbalbond: "Zo jammer dat we niet samen naar de wedstrijd kunnen kijken."

Om daar aan toe te voegen: "Kom maar op met een tweet over 2010." Dat jaar verloor Nederland in Zuid-Afrika de WK-finale van Spanje.

Zoals vermeld, gaan wij zondag terug naar het door Nederland gewonnen EK van 1988. Van 15.00 uur tot 17.50 uur op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app zie je samenvattingen van alle duels van Oranje dat toernooi.

Aansluitend volgt een Andere Tijden Sport-aflevering over de huldiging van Oranje met de rondvaart door de Amsterdamse grachten. En wie de finale tegen de Sovjet-Unie in zijn geheel wil zien, kan later op de zondag op NOS.nl terecht.

STER reclame