Bertens: 'Ik heb nieuwe skates gekocht'

Topsporters verkeren in onzekere tijden door het coronavirus. Ook bij tennisster Kiki Bertens zijn er veel vraagtekens voor de komende periode. Via Skype licht ze toe hoe haar sportleven er nu even uitziet.

"Het is veel thuiszitten", zegt Bertens. Naar de fitnesszaal of tennisbaan kan ze momenteel even niet. Al vindt ze het stiekem ook 'heerlijk' om een dagje niks te doen.

"Ik probeer natuurlijk in beweging te blijven. Buiten sporten, een beetje tv kijken, het huis opruimen, veel puzzelen. Gisteren heb ik een stuk gemountainbiket. Ook heb ik nieuwe skates gekocht."

Olympische droom

Voor gravelspecialist Bertens is het jammer dat het gravelseizoen, inclusief Roland Garros, vrijwel volledig komt te vervallen. Eigenlijk staat haar hele planning voor het komende jaar op losse schroeven. Inclusief haar olympische droom.

Raadsel voor Bertens: 'Gaan de Spelen nog wel door?'

"Wat er in de wereld gaande is, is heftig. Ik moet me erbij neerleggen en me zo goed mogelijk klaarmaken voor als we weer gaan tennissen dit jaar."

"De grote vraag is: gaan de Olympische Spelen nog wel door? Het is zo lastig, bijvoorbeeld door alle kwalificatie-eisen waar iedereen aan moet voldoen... Op dit moment is het dus nog een groot raadsel. Ik heb geen idee waar ik aan toe ben."

STER reclame