Femke Heemskerk tijdens de EK zwemmen in 2018
NOS Sport

EK zwemmen in Boedapest verplaatst naar eind augustus

De Europese kampioenschappen zwemmen in het Hongaarse Boedapest zijn uitgesteld. Dat heeft de Europese zwembond LEN besloten vanwege het coronavirus.

Het toernooi zou van 11 tot en met 24 mei worden gehouden in Boedapest met op het programma niet alleen langebaanzwemmen, maar ook openwaterzwemmen, schoonspringen en synchroonzwemmen.

Eind augustus

De LEN heeft voorgesteld om het toernooi te verplaatsen naar eind augustus, aansluitend aan de Olympische Spelen in Tokio. Mocht het niet lukken om de EK zwemmen dit jaar nog te houden, dan mag Boedapest dat volgend jaar doen.

"Op dit moment is het moeilijk, zo niet onmogelijk, om met zekerheid evenementen in te plannen", aldus de Italiaanse LEN-voorzitter Paolo Barelli. "We bekijken de situatie eind mei of begin juni opnieuw, in samenspraak met de Hongaarse autoriteiten."

Ook geen EK badminton

Ook de Europese kampioenschappen badminton zijn afgelast vanwege het coronavirus. Dat toernooi zou van 21 tot en met 26 april worden gehouden in de Oekraïense hoofdstad Kiev.

De EK was in principe het laatste toernooi om punten te scoren voor deelname aan de Olympische Spelen, maar de kwalificatieperiode wordt vermoedelijk opgerekt.

"De gezondheid van de sporters, toeschouwers, vrijwilligers, scheidsrechters en andere betrokkenen gaat voor de sport", zegt secretaris-generaal Brian Agerbak van de Europese badmintonbond. "Hopelijk kunnen we later in dit jaar alsnog een plek op de kalender vinden voor dit toernooi."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl