Gary Nevill stelt bedden beschikbaar voor zorgpersoneel
NOS Voetbal

Neville stelt hotelbedden beschikbaar, Real Valladolid weigert coronatesten

De sportwereld komt ook vandaag weer in actie om zijn steentje bij te dragen in de strijd tegen het coronavirus. Oud-voetballer Gary Neville stelt hotelbedden beschikbaar voor zorgpersoneel en de Spaanse voetbalclub Real Valladolid weigert coronatesten, omdat ze elders harder nodig zijn.

85-voudig Engels international Neville sluit de twee hotels in Manchester waar hij mede-eigenaar van is voor toeristen en stelt alle 176 bedden kosteloos beschikbaar voor zorgmedewerkers. "In deze tijd moeten we solidariteit tonen. Niet alleen voor ons personeel, maar ook voor de mensen die onze accommodatie de komende tijd het hardst nodig hebben", liet Neville weten.

"Zorgmedewerkers krijgen de mogelijkheid om hier gratis te verblijven in de komende paar maanden als ze een geïsoleerde plek nodig hebben, zodat ze hun familie niet kunnen besmetten."

Neville is samen met oud-ploeggenoot bij Manchester United Ryan Giggs mede-eigenaar van Hotel Football en The Stock Exchange in Manchester.

Valladolid weigert coronatesten

De Spaanse voetbalbond heeft coronatesten beschikbaar gesteld voor alle Spaanse clubs, maar Real Valladolid heeft deze geweigerd. De La Liga-club heeft laten weten dat de testen elders waarschijnlijk harder nodig zijn. "Om medische en sociale redenen hebben we het pakket met de tests niet geaccepteerd", zei een woordvoerder van de club.

"De spelers hebben geen symptomen die aan het COVID-19-virus gelinkt kunnen worden. Daarnaast zijn er mensen in het land die zo'n test veel harder nodig hebben."

De spelers van Borussia Mönchengladbach

Ook de spelers van Borussia Mönchengladbach dragen hun steentje bij. De selectie van de Bundesliga-club is bereid de komende maanden een deel van hun salaris in te leveren, omdat veel Duitse clubs in financiële problemen dreigen te komen nu er door het coronavirus voorlopig niet gespeeld wordt.

Met deze actie van de spelersgroep, waarmee Mönchengladbach ongeveer een miljoen euro kan besparen, hopen de voetballers ook te voorkomen dat de 'gewone' werknemers van de club hun salaris niet meer krijgen uitbetaald.

"Ik ben bijzonder trots op wat hier gebeurt", zei technisch directeur Max Eberl over het gebaar van zijn spelers. "Dit is een vorm van solidariteit waar onze vereniging om bekendstaat. We doen het samen, in goede en slechte tijden. Dat maakt ons sterk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl