De openbaar aanklager in Egypte heeft de arrestatie aangekondigd van oud-president Mubarak. Op Facebook schrijft hij dat Mubarak 15 dagen zal worden vastgehouden voor verhoor.

Justitie onderzoekt of Mubarak zichzelf in zijn functie heeft verrijkt en of hij bevel heeft gegeven om op demonstranten te schieten.

De twee zonen van de Egyptische oud-president zijn gisteren al opgepakt voor verhoor. Alaa en Gamal Mubarak zitten vast in Caïro om te onderzoeken wat hun rol was bij het geweld tegen tegenstanders van hun vader. Ook komt er een corruptieonderzoek. Ze blijven in elk geval twee weken vastzitten.

Hartklachten

Inmiddels is het is onduidelijk hoe het nu gaat met hun vader. Hosni Mubarak (82) werd gisteravond in Sharm el-Sheikh met hartklachten in een ziekenhuis opgenomen, na een verhoor over machtsmisbruik en corruptie.

Er doen verschillende berichten de ronde over zijn gezondheid. De minister van Justitie zegt dat het verhoor in het ziekenhuis is voortgezet, anderen zeggen dat Mubarak een hartaanval heeft gehad en op de intensive care ligt.

Schermutselingen

Rond het ziekenhuis hadden zich gisteravond tientallen tegenstanders van de verdreven president verzameld. Ze eisen dat de berechting van Mubarak doorgaat.

Het ziekenhuis wordt zwaar bewaakt door veiligheidsdiensten. Toch kwam het kort tot schermutselingen tussen tegenstanders en sympathisanten van Mubarak.

STER reclame