NOS
NOS Sport

Succes Lacruz, tranen Kasparian en twijfel over voortgang OKT boksen

Bokser Enrico Lacruz heeft nog één zege nodig om deelname aan de Olympische Spelen veilig te stellen.

Dinsdag kan hij zich tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Londen tegen de Albaniër Rexhildo Zeneli verzekeren van een plek bij de beste acht lichtgewichten en daarmee een ticket voor Tokio bemachtigen.

Lacruz moest in zijn eerste partij in Londen zelfs door bondscoach Hennie van Bemmel worden afgeremd. "Ik ben iets te gretig, je wilt het zo graag", zei hij na de overtuigende zege op de Israëliër Ahmad Shtiwi (5-0). "Je moet je rust bewaren in deze gekte."

Deelname Spelen lonkt voor Lacruz: 'Je moet rust bewaren in deze gekte'

Want gekte, die heerst nu tijdens het OKT. De coronacrisis werpt ook zijn schaduw over het toernooi in Londen, met als gevolg dat vanaf maandag het evenement achter gesloten deuren verder zal gaan.

De voorzitter van de Europese boksbond Franco Falcinelli vraagt zich zelfs hardop af of het toernooi wel kan worden afgerond. De Italiaan zegt zich grote zorgen te maken om het evenement, dat tot de 23ste duurt. "Wat mij betreft is het risico zeer hoog."

Kasparian verlaat ring in tranen

Voor Artjom Kasparian zit het OKT er al op, na een nipte nederlaag (3-2) tegen de Spanjaard Gazimagomed Jalidov. In tranen verliet Kasparian de ring.

"Dit doet heel veel pijn. Ik heb alles gegeven, vandaar ook die emotie. Maar ik ben heel eigenwijs. Ik ga gewoon door, ik ben nog niet klaar."

Kasparian laat emoties de vrije loop: 'Maar ik ga het halen, hoe dan ook'

Zaterdag werd ook Chelsey Heijnen al uitgeschakeld. In mei staat er in Parijs nog een kwalificatietoernooi op het programma, waar Kasparian en Heijnen voor een herkansing kunnen gaan.

"De besten uit alle continenten zijn er dan voor een flink deel al uit. Ik geloof wel dat daar nog een goede kans zit", zei bondscoach Van Bemmel.

Maar eerst doen de komende dagen ook Nouchka Fontijn (-75 kg), Max van der Pas (-75 kg) en Delano James (-69 kg) in Londen nog een gooi naar een olympisch ticket.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl