EPA

President Trump heeft het coronavirus niet onder de leden. Het resultaat van een test die Trump heeft ondergaan was negatief, heeft de arts van het Witte Huis bekendgemaakt.

De Amerikaanse president was aanvankelijk niet van plan zich te laten testen, ook al bleek hij in contact te zijn geweest met mensen die besmet waren met het virus. Hij wees erop dat hij geen symptomen van het virus vertoonde. Uiteindelijk ging hij alsnog overstag en vrijdag onderging hij een test.

Vanwege het coronavirus zijn de voorverkiezingen voor het presidentschap in de staat Georgia uitgesteld, net als eerder in Louisiana gebeurde. Democraten en Republikeinen zouden eigenlijk op 24 maart stemmen, maar dat wordt nu 19 mei.

Komende dinsdag gaan voorverkiezingen in de staten Arizona, Illinois, Ohio en Florida wel volgens planning door. Er worden extra maatregelen genomen om besmetting in de stemhokjes te voorkomen.

Spaanse premiersvrouw

In tegenstelling tot Trump is de vrouw van de Spaanse premier Sánchez wel besmet met het coronavirus. Ze maakt het volgens de regering goed, net als haar man.

Het nieuws werd bekendgemaakt kort nadat Sánchez het volk had meegedeeld dat vanaf nu twee weken de noodtoestand geldt. In Spanje zijn meer dan 5700 mensen besmet, onder wie behalve de premiersvrouw ook twee kabinetsleden. De helft van de patiënten komt uit Madrid.

China

In China, waar het coronavirus eind vorig jaar uitbrak, blijft het aantal nieuwe besmettingen dalen. Volgens staatscijfers kwamen er de afgelopen 24 uur twintig gevallen bij, waardoor het totaal aantal patiënten op 80.844 komt.

Zo'n 80 procent van de corona-patiënten in China heeft het ziekenhuis verlaten. Het aantal doden in het land steeg de afgelopen dag met tien naar 3199.

STER reclame