Davis Cup-captain Paul Haarhuis en Robin Haase in het duel met Kazachstan EPA

De Nederlandse Davis Cup-ploeg speelt in september in Uruguay om een plek in de kwalificatieronde voor de Davis Cup Finals van 2021. Het duel staat op het programma tussen 18 en 20 september.

Pablo Cuevas, nummer 60 van de wereld, is de kopman van Uruguay. Zijn broer Martin is op de 493ste plek de nummer twee van het land. De oudste Cuevas (34) won in zijn loopbaan zes ATP-titels, allemaal op gravel. Martin (28) won nog nooit een ATP-toernooi.

"Het is een pittige loting, maar ik zie wel kansen op een goed resultaat", aldus captain Paul Haarhuis. "De wedstrijd zal hoogstwaarschijnlijk op gravel worden gespeeld. Dat maakt het net na de US Open (hardcourt, red.) ook wel lastig".

Eerste Davis Cup Finals

Oranje verloor begin deze maand in de kwalificatieronde voor de Davis Cup Finals van 2020 met 3-1 van Kazachstan. Uruguay verloor met dezelfde cijfers van Oostenrijk.

In november waren de Nederlandse tennissers Robin Haase, Tallon Griekspoor, Wesley Koolhof, Jean-Julien Rojer en Botic van de Zandschulp wel aanwezig bij de eerste Davis Cup Finals in Madrid.

Ook toen was Kazachstan nipt te sterk (2-1). Ook van Groot-Brittannië werd met 2-1 verloren. Gastland Spanje won de eerste editie van het landentoernooi in het nieuwe format.

STER reclame