Gerard du Prie streed in 1979 om de titel 'Sterkste Man van Nederland'
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Voormalige Sterkste Man van Nederland Gerard du Prie (82) overleden

Gerard du Prie, die in 1979 de titel van Sterkste Man van Nederland veroverde, is woensdagavond overleden. Dat heeft zijn vriendin bevestigd. Du Prie woonde in Egmond aan Zee en is 82 jaar geworden.

Du Prie was de eerste die het kampioenschap Sterkste Man van Nederland won. Inmiddels is de wedstrijd al bijna dertig keer gehouden.

Op jonge leeftijd begon Gerard du Prie met worstelen en schaatsen. Hij werkte als lasser en smid. Later werd hij uitsmijter in een groot café. Aan het einde van de jaren 70 werd Du Prie bij het grote publiek bekend door zijn deelname aan de Sterkste Man-wedstrijden.

NH Nieuws sprak een paar jaar geleden nog met Du Prie. Toen bleek dat hij nog steeds erg sterk was:

Volgens Gerda Ruig, de vriendin van Du Prie, vond haar vriend het soms best jammer dat hij bij veel mensen vooral bekend was als Sterkste Man. "Hij was voor die tijd ook al worstelaar en Nederlands kampioen powerliften. Hij heeft veel meer gedaan, ook op Europees niveau. Dat wisten ingewijden wel, maar het ging altijd over die titel van Sterkste Man."

Ze was zes jaar samen met Du Prie. "We hebben een goede tijd gehad samen. Hij heeft een turbulent leven gehad."

Du Prie had al een tijd hartproblemen en kreeg ook te maken met nierfalen. Er wordt in besloten kring afscheid van hem genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl