NOS Sport

Nederlandse turnploeg verlaat Bakoe vanwege corona: 'Uit voorzorg weggegaan'

Deurloo en Wevers: 'Uit voorzorg weggegaan uit Bakoe'

Vrijwel de volledige Nederlandse turnploeg komt dit weekeinde niet in actie tijdens de World Cup in Bakoe. Het betreft een maatregel uit voorzorg, omdat de Spaanse turner Rayderley Zapata symptomen van het coronavirus vertoonde. De Nederlandse equipe is vanmorgen met het vliegtuig teruggekeerd in Amsterdam.

Alleen Epke Zonderland is met coach Daniel Knibbeler en fysiotherapeut Tjeerd Tjeerdsma in Azerbeidzjan achtergebleven. Zonderland wil zijn positie in het wereldbekerklassement verstevigen, aangezien de winnaar daarvan zich automatisch kwalificeert voor de Olympische Spelen.

Bart Deurloo, Rick Jacobs, Frank Rijken, Casimir Schmidt, Bram Verhofstad en Sanne Wevers wilden niet het risico lopen om ver van huis in quarantaine te worden geplaatst. Zij keerden daarom huiswaarts. Overigens bleek na controle dat Zapata niet besmet is met het virus.

'Wereldbeker geen topprioriteit'

"We zijn uit voorzorg weggegaan", zei Deurloo bij aankomst op Schiphol. "Voor hetzelfde geld heeft Zapata corona en dan worden we daar vastgehouden. De wereldbeker is voor mij niet zo belangrijk om dat te riskeren." De 29-jarige turner is al zeker van een startbewijs op de olympische meerkamp in Tokio.

Wevers baalde behoorlijk dat ze het toernooi in Bakoe nu aan zich voorbij moet laten gaan. "Ik had er zin in en was er klaar voor om mezelf te testen, maar twee weken gevangen zitten in een hotel en besmet worden met het coronavirus wil je ook niet." De olympisch kampioene op de balk noemde het een moeilijke beslissing. "Maar de wereldbeker is voor mij geen topprioriteit. Dat zijn de Olympische Spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl