Kai Havertz wordt vriendelijk bedankt voor het benutten van de strafschop tegen Rangers FC

Bosz met Bayer Leverkusen ruim langs Rangers FC

Bayer Leverkusen heeft een ticket voor de kwartfinales van de Europa League voor het oprapen. De ploeg van Peter Bosz leek een lastige avond tegemoet te gaan bij Rangers FC, maar bleef fier overeind. Leverkusen won met 3-1.

Op het slecht bespeelbare veld domineerden de Duitsers in de eerste helft. Toch had Leverkusen een handsbal van George Edmundson nodig om op voorsprong te komen. De toegekende penalty werd door Kai Havertz verzilverd.

Na rust beet Rangers FC meer van zich. Alfredo Morelos had de gelijkmaker op zijn schoen, maar Leverkusen-doelman Lukas Hradecky had een knappe redding in huis.

Peter Bosz

Aan de andere kant trof Charles Aranguiz wel doel. Zijn poging, na een afgeslagen bal, vloog via de binnenkant van de paal tegen de touwen.

Een kwartier voor tijd kopte Edmundson de aansluitingstreffer binnen, tot vreugde van het publiek. Leverkusen had het even lastig, maar hield stand. Sterker, invaller Leon Bailey bepaalde de eindstand op 1-3.

Wolfsburg onderuit

Een andere Duitse club, VfL Wolfsburg, verloor op eigen veld met 1-2 van Sjachtar Donetsk. Júnior Moraes sloeg in een leeg stadion voor rust toe met zijn hoofd.

Wolfsburg-doelman Koen Casteels voorkwam vervolgens een tweede Oekraïense treffer door een penalty van Viktor Kovalenko te keren. Hands van Maximilian Arnold ging daaraan vooraf.

Pal voor de pauze mocht ook Wout Weghorst aanleggen vanaf elf meter, na hands van Mykola Matviyenko. Weghorst gleed bij zijn inzet uit en miste jammerlijk door de bal ruim over te schieten.

Wout Weghorst glijdt uit bij het nemen van de penalty

In de tweede helft zorgde Anthony Brooks met het hoofd alsnog voor de gelijkmaker. Toch zegevierde Sjachtar, door een treffer van Marcos Bahia. Hij kopte binnen na een vrije trap van Alan Patrick.

Olympiakos en Wolves in evenwicht

Olympiakos en Wolverhampton Wanderers speelden gelijk: 1-1. Youssef El Arabi zette de Grieken na rust op voorsprong, maar Pedro Neto herstelde uit een van richting veranderde vrije trap het evenwicht.

De thuisploeg speelde een uur lang met tien man na een rode kaart voor Ruben Semedo. De verdediger moest vertrekken na het vloeren van de doorgebroken Diogo Jota. Ook in Piraeus waren geen toeschouwers aanwezig.