Michael van Gerwen met een kenmerkende manier van juichen EPA

Voor de tweede keer binnen enkele dagen heeft darter Michael van Gerwen een fraaie zege geboekt op Gerwyn Price. Na de overwinning in de finale van de UK Open van afgelopen zondag was hij deze keer te sterk in de Premier League: 7-5.

Beide spelers trakteerden de toeschouwers in Liverpool op een prachtige pot, waarin Van Gerwen in drie legs breekkansen kreeg, maar de Welshman telkens liet ontsnappen. Zelfs drie pijlen om van twaalf op nul uit te komen waren niet aan de Brabander besteed.

Pas in de elfde leg moest Price, die tussendoor nog een 157 wist uit te gooien, buigen voor de dadendrang van zijn Nederlandse rivaal. Die haalde vervolgens de volle buit binnen door ook zijn zesde 'eigen leg' naar zich toe te trekken.

Titelverdediger Van Gerwen, die het toernooi vijf keer won waaronder de laatste vier edities, kwam uiteindelijk uit op een gemiddelde van 106,27 per drie pijlen tegen 98,07 voor Price.

Durrant blijft koploper

Koploper Glen Durrant handhaafde zich bovenaan de ranglijst door een 7-5 overwinning op Daryl Gurney in een wedstrijd die bol stond van de breaks. Toen Durrant via een pijl in de roos op 4-1 kwam, leek de Engelsman een makkelijke avond te gaan beleven, maar hij werd meteen teruggebroken.

Pas op 6-4 in het voordeel van Durrant werd de lange serie breaks een halt toegeroepen door Gurney, die vervolgens moest toezien hoe ook zijn tegenstander het voordeel van het mogen beginnen aan de leg uitbuitte.

Wereldkampioen Peter Wright won met 7-4 van Michael Smith, die dankzij zijn zege op Van Gerwen van vorige week de avond was begonnen als medekoploper.

Geen Ahoy eind maart

Voor volgende week staat een stop in Newcastle op het programma, waarna aan het eind van de maand twee dagen (25 en 26 maart) Rotterdam zou worden aangedaan.

Na de confrontaties in de Maasstad zou de nummer negen van het klassement het toernooi moeten verlaten. De Premier League-strijd in Ahoy is echter wegens de coronacrisis tot nader order opgeschort.

Uitslagen Premier League 12 maart

Michael Smith - Peter Wright 4-7
Daryl Gurney - Glen Durrant 5-7
Gerwyn Price - Michael van Gerwen 5-7
Rob Cross - Stephen Bunting 6-6
Gary Anderson - Nathan Aspinall 6-6

Stand Premier League na zes speelronden

1. Glen Durrant (Engeland) 6-9 (39-28)
2. Michael van Gerwen 6-8 (37-29)
3. Michael Smith (Engeland) 6-7 (34-30)
4. Nathan Aspinall (Engeland) 6-7 (35-33)
5. Peter Wright (Schotland) 6-7 (33-32)
6. Gary Anderson (Schotland) 6-6 (35-36)
7. Gerwyn Price (Wales) 6-5 (33-33)
8. Rob Cross (Engeland) 6-5 (35-37)
9. Daryl Gurney (Noord-Ierland) 6-2 (28-40)

STER reclame