De politie heeft in Zaandam een drugslab opgerold dat werd gebruikt om methamfetamine, beter bekend als crystal meth, te produceren. In verband hiermee zijn drie verdachten aangehouden. De politie nam onder meer een shotgun, andere drugs, telefoons en vijf voertuigen in beslag.

Naast 37 kilo methamfetamine trof de politie in het lab ook 10 kilo ice, 9 kilo mdma en sporen van cocaïne aan. In samenwerking met de Landelijke Eenheid is alles afgevoerd en vernietigd.

"Dat een dergelijke vondst midden in onze stad plaatsvindt zegt genoeg", reageert de burgemeester van Zaanstad. "Dit soort dingen gebeurt overal en is dichterbij dan veel mensen denken. Het is nu zaak van aanpakken".

Een huis in Hippolytushoef dat in verband wordt gebracht met het drugslab, is ook doorzocht. Er was niemand aanwezig maar bij de doorzoeking zijn een vuurwapen, een patroonhouder en een demper gevonden. Ook lag er zo'n 5 kilo aan mdma-brokken en ongeveer 5 kilo crystal meth. De politie heeft meer dan 50.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

Het pand in Zaandam is in ieder geval voor twaalf maanden gesloten. De verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

STER reclame