Neymar viert zijn 1-0 voor Paris Saint-Germain tegen Borussia Dortmund Getty Images

Vrijwel probleemloos heeft Paris Saint-Germain zich geplaatst voor de kwartfinales in de Champions League. De zorgen om sterspeler Neymar en de kille ambiance in de Franse hoofdstad voor het treffen met Borussia Dortmund bleken voor niets: 2-0.

Met een fraaie snoekduik wees Neymar de Parijzenaars hoogstpersoonlijk de weg, waarna met groot machtsvertoon de nederlaag (2-1) uit de heenwedstrijd werd gerepareerd.

Gevreesd werd voor een heel ander scenario in het Parc des Princes, dat vanwege voorzorgsmaatregelen om het coronavirus leeg moest blijven. Vele supporters verzamelden zich intussen buiten het stadion, terwijl hun gejuich binnen op schermen werd getoond.

Familiefeestje

Ze zagen Neymar gewoon aan de aftrap verschijnen. En dat was de laatste jaren wel eens anders als er een familiefeestje gehouden werd. Die van zus Rafaella (die hij de laatste vijf keer trouw bezocht) sloeg hij dit jaar wijselijk over, want de druk op zijn elftal was groot.

Terwijl in Paris Saint-Germain in Frankrijk met harde hand regeert, wil het Europees maar niet lukken met het elftal van Thomas Tuchel. Vier keer op rij waren de kwartfinales in de Champions League het eindstation, de laatste drie jaar zelfs de achtste finales.

Het stadion in Parijs bleef leeg ProShots

Zonder onder anderen de zieke Kylian Mbappé (die nog wel inviel), Italiaans international Marco Verratti en aanvoerder Thiago Silva toonde de thuisclub zich van zijn taak bewust. Door een schitterende redding van Roman Bürki op een schot van Edinson Cavani konden de Duitsers nog wel blijven hopen op een stiekeme verlenging.

Na de kopbal van Neymar en een intikker van Juan Bernat op slag van rust leek het pleit beslecht, maar een derde treffer bleef uit. Ángel Di María krulde nog een vrije trap richting de kruising, maar opnieuw Bürki onderscheidde zich met een knappe save.

Vechtpartij

In een onrustige slotfase liepen de gemoederen nog even hoog op, toen Emre Can (Dortmund) rood kreeg nadat de stofwolken van een vechtpartij waren opgetrokken.

Dortmund was niet bij machte er een slotoffensief uit te persen, waardoor Paris Saint-Germain op 20 maart hoort wie zijn tegenstander is in de kwartfinales.

Statistieken PSG-Dortmund:

STER reclame