Amerikaanse militairen op de Taji-basis, eerder deze week
NOS Nieuws

Twee Amerikanen en een Brit gedood bij raketaanval op legerbasis bij Bagdad

Bij een aanval met raketten op een legerbasis even ten noorden van Bagdad zijn twee Amerikanen en een Brit omgekomen, meldt het Amerikaanse ministerie van Defensie. Of het om militairen gaat of om burgerpersoneel, is niet bekendgemaakt. Twaalf mensen raakten gewond.

Op de Taji-basis werden achttien raketten afgevuurd vanaf een pick-uptruck waarop een lanceerinstallatie was gemonteerd. De truck werd na de aanval gevonden met nog drie overgebleven raketten, meldt CNN.

In Irak zijn nog ongeveer 5000 Amerikanen gelegerd. In januari protesteerden honderdduizenden mensen in Bagdad tegen de Amerikaanse aanwezigheid. Het Iraakse parlement wil dat alle buitenlandse troepen uit het land vertrekken, maar of de regering hier werk van maakt en op welke termijn, is onduidelijk.

Nederland heeft zo'n vijftig militairen in Irak voor een trainingsmissie, merendeels in het noorden van het land. Die missie werd in januari tijdelijk stilgelegd na de liquidatie van de Iraanse generaal Soleimani, maar zou daarna worden hervat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl