ANP

Goedemorgen! In de Verenigde Staten hoort de 67-jarige filmproducent Harvey Weinstein welke celstraf hij krijgt voor verkrachting en aanranding. En in Indonesië breekt de tweede dag van het staatsbezoek aan. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een vol programma.

Wekdienst van woensdag 11 maart

Het is in het zuiden bewolkt en vooral vanochtend regenachtig, in het noorden is het meestal droog met soms ook zon. Er is weinig wind en het kwik loopt op naar 11 tot 13 graden. De komende dagen valt nog een enkele bui, maar is het vaker droog. Maxima liggen rond 9 graden.

WEERPLAZA

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is vandaag de tweede dag van het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Indonesië. Het koningspaar reist af naar Yogyakarta, waar ze worden ontvangen door sultan Hamengku Buwono IX in voor een lunch. Ook de rest van de dag heeft het koningspaar een vol programma: ze bezoeken onder meer het Prambanan tempelcomplex en gaan op de Gadjah Mada Universiteit in gesprek met start-ups.
  • Filmproducent Harvey Weinstein, die vorige maand schuldig werd bevonden aan verkrachting en aanranding, hoort vandaag zijn celstraf. Hij kan 5 tot maximaal 29 jaar krijgen. In Nederland zagen we geen processen zo groot als dat tegen Harvey Weinstein, maar #MeToo deed ook hier flink wat stof opwaaien.
  • In de rechtbank in Lelystad dient vandaag het kort geding tussen Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet en VPRO, over de uitzending van Buitenhof vorige maand. Baudet eist een rectificatie voor de uitspraken die over hem zijn gedaan in het programma.
  • En premier Rutte brengt een bezoek aan Groningen. Het zal daar worden bijgepraat over de versterkingsoperatie. In Appingedam spreekt de premier onder andere met mensen die in een tijdelijke woning verblijven omdat hun oude huis is gesloopt.

Wat heb je gemist?

De democratische kandidaat Joe Biden heeft weer een belangrijke slag geslagen in de Amerikaanse voorverkiezingen. Hij stevent af op de overwinning in de belangrijke staat Michigan. Hij kreeg ook in twee andere staten de meeste stemmen.

Concurrent Bernie Sanders won vier jaar geleden in Michigan nog van Hillary Clinton, maar heeft het nu dus af moeten leggen tegen Biden.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

De provincie Noord-Brabant maakte gisteren bekend dat alle grote evenementen tot komende maandag verboden zijn. Dat geldt ook voor de carnavalsoptocht in Oosterhout, die zondag had moeten plaatsvinden. Het is de tweede domper voor de carnavalsvereniging: tijdens carnaval werd de optocht ook al afgeblazen vanwege het stormachtige weer.

Hoewel de organisatoren teleurgesteld zijn, komt het besluit niet geheel onverwachts:

Carnavalsoptocht Oosterhout afgelast vanwege coronavirus: 'Je werkt er een half jaar naartoe'

Fijne dag!

STER reclame