Matthijs de Ligt (Juventus)
NOS Voetbal

Is de kampioen van de Serie A al bekend of wordt het nacompetitie?

Het coronavirus zorgt voor een hoop kopzorgen bij de Italiaanse voetbalbond FIGC. De Serie A is volledig stilgelegd tot en met 3 april en het blijft voorlopig onduidelijk of de competitie daarna weer zal worden hervat. Er staan nog twaalf speelronden op het programma.

De bond kwam dinsdag in een spoedzitting bijeen. Er is besloten dat op 23 maart de FIGC opnieuw bij elkaar zal komen om een definitief besluit te nemen over het restant van de competitie. Bijkomend probleem: er zijn nog vijf Italiaanse ploegen actief in Europa.

Een woordvoerder van de FIGC suggereerde dinsdag al dat het niet ondenkbaar is dat de competitie dit seizoen niet zal worden uitgespeeld. Daarom zijn er alvast drie scenario's bedacht:

Scenario 1: Nacompetitie

Wie kampioen wordt en wie degradeert, zal worden bepaald door een nacompetitie. Waarschijnlijk eind mei. De clubs die daar niet aan meedoen, komen niet meer in actie. Ook voor degradatie komt er een nacompetitie.

Scenario 2: Huidige stand is eindstand

Er worden helemaal geen wedstrijden meer gespeeld en de huidige stand is de eindstand. Dat zou betekenen dat Matthijs de Ligt met Juventus feest mag vieren. Het zou voor Juventus de negende landstitel op rij zijn.

Scenario 3: geen kampioen

Het laatste idee dat op tafel ligt, is dat er dit seizoen helemaal geen kampioen zal worden uitgeroepen en alle clubs volgend seizoen gewoon weer opnieuw beginnen in de Serie A.

Afgelopen weekend werden er in de Serie A al vijf wedstrijden afgelast vanwege het coronavirus. Een aantal andere wedstrijden werd afgewerkt achter gesloten deuren. Juventus won in Turijn zonder publiek de topper tegen Inter met 2-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl