NOS Sport

Nog één stapje erbij en Kamminga is klaar om te 'shinen' in Tokio

Kamminga denkt al aan Spelen: 'Het kan nog sneller'

Het gaat goed met zwemmer Arno Kamminga. En dat is hem aan te zien. Met een lach van oor tot oor stelt hij dat het "een geweldig weekend" was in Antwerpen.

Een constatering die onmogelijk anders had kunnen zijn, want in de Belgische stad noteerde Kamminga tijdens de Diamond Race indrukwekkende tijden. Zijn 2.07,18 op de 200 meter schoolslag zou bij de Olympische Spelen van 2016 zelfs goed geweest zijn voor goud.

Tijden veranderen

"Boven iedereen heb ik vooral ook mezelf verrast", zegt Kamminga. "De ouderwetse gedachte is dat je hard traint, vervolgens uitrust en dan een of twee keer per jaar hard kan zwemmen. Maar mijn trainer Mark Faber en ik zijn bezig om dat te veranderen."

Dat blijkt wel uit de resultaten van de 24-jarige schoolslagspecialist. In het laatste half jaar zwom hij al achttien keer een Nederlands record. Op de wereldranglijst van dit seizoen prijkt zijn naam bij zowel de 100 meter als 200 meter schoolslag bovenaan.

En daar blijft het niet bij, als het aan Kamminga ligt. "Het kan zeker nog harder. Ik verwacht de komende maanden nog wel een stapje te maken. En dan wordt het spannend wat het gaat worden deze zomer."

'Ga natuurlijk voor goud'

In zijn agenda staan 27 juli en 30 juli omcirkeld. Op die dagen staan in Tokio de olympische schoolslagfinales op het programma. En daar is het natuurlijk allemaal om te doen. "Daar wil ik shinen."

"Ik zal niet zeggen dat ik daar wel even een medaille ga winnen, maar ik ga natuurlijk strijden voor goud. Ik heb nog nooit een finale gehaald, dus elk stapje beter dan de vorige keer is mooi, maar stiekem ga ik voor meer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl