De Vries Media

In een grote opslag voor kunststof pallets in Marum is vanochtend een grote brand uitgebroken. Het vuur is overgeslagen naar meerdere panden. De brand is inmiddels onder controle. De brandweer is vermoedelijk nog wel uren bezig met blussen.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De publieke belangstelling bleek op den duur zo groot, dat de brandweer mensen sommeerde om op afstand te blijven. Rond 13.15 uur werd een NL-Alert verstuurd. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten.

Het eerste pand dat in brand stond is een van de twee panden van Swieringa Kunststof, meldt RTV Noord. Het bedrijf maakt zelf geen pallets, maar maakt kunststof pallets schoon. Achter het pand staat een opslagplaats voor caravans.

Salvage helpt gedupeerden

Brandweerkorpsen uit de hele regio hielpen vandaag met blussen. Tussen Marum en Leek zijn brokstukken gevonden van de brand. Wie iets vindt, kan de spullen morgen inleveren. Er komt een inzamelpunt voor. Gedupeerde ondernemers en bewoners kunnen morgen voor afhandeling van de schade terecht bij een mobiele 'unit' van Salvage op de gemeentewerf in Marum.

De rook die vrijkwam, was vanmiddag goed te zien vanaf de A7, meldt Omrop Fryslân. Om de hulpdiensten vrij baan te geven, werden de opritten ter hoogte van Marum tijdelijk afgesloten.

RTV Noord

STER reclame