Hockeysters Amsterdam voorkomen vlak voor tijd verlies bij Den Bosch

Geen winnaar bij hockeykraker Den Bosch-Amsterdam, wel zware blessure

Door een treffer één minuut voor tijd heeft regerend landskampioen Amsterdam een nederlaag in de topper van de hoofdklasse hockey voor vrouwen tegen Den Bosch kunnen afwenden. Ilse Kappelle trof doel uit een strafcorner: 1-1.

Julia van den Heuvel bracht koploper Den Bosch in het derde kwart op voorsprong en leek lange tijd matchwinner te worden. Kappelle stak daar op het nippertje een stokje voor.

Veel afwezigen

Beide ploegen misten een aantal belangrijke speelsters, waardoor de wedstrijd nooit echt wist te ontbranden. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting ook al in een 1-1 gelijkspel.

Ilse Kappelle zorgt op het nippertje voor de 1-1

Den Bosch behoudt een voorsprong van negen punten op Amsterdam, dat derde staat. Nummer twee SCHC zegevierde met 5-2 bij Oranje-Rood.

Hurley 17-25

Bij de mannen wist Bloemendaal de kraker bij HGC in zijn voordeel te beslissen. Het werd 3-2. Tim Swaen was de grote man aan de kant van de koploper door drie strafcorners te verzilveren.

De opvallendste uitslag viel echter te noteren in het Amsterdamse bos, waar Amsterdam met liefst 7-1 wist te winnen van Rotterdam. De Rotterdammers moeten daardoor nu Kampong, dat met 3-1 won van Pinoké, naast zich dulden op de vierde plaats. De eerste vier ploegen van de reguliere competitie plaatsen zich voor de play-offs op de landstitel.

Den Bosch klopte Klein Zwitserland met 4-1 en staat nu tweede, op zeven punten van Bloemendaal. Nummer drie HGC heeft negen punten achterstand.