Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - Sparta Rotterdam Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

FC Utrecht heeft op eigen veld keihard uitgehaald tegen Sparta (5-1). Uitgerekend Sean Klaiber was de grote aanjager bij de thuisclub, de rechtsback die woensdag tijdens de gewonnen bekerwedstrijd tegen Ajax nog ontroostbaar was.

Klaiber liep in dat duel vlak voor tijd tegen een gele kaart op, die hem de finale tegen Feyenoord kost. Maar de knop is omgezet. Tegen Sparta was hij betrokken bij vier goals.

Het kon voor Utrecht eigenlijk alleen maar tegenvallen, vier dagen na de heroïsche zege op de Amsterdamse rivaal. In een laag tempo leken de teams op een doelpuntloze eerste helft af te stevenen, totdat Klaiber het vuurtje in Stadion Galgenwaard opstookte.

Hoge verwachtingen

Vlak voor rust schoot een hoge voorzet van de verdediger aan alles en iedereen voorbij, maar stond Bart Ramselaar bij de tweede paal op de juiste plaats om de bal binnen te rammen. Daarna was van een wedstrijd geen sprake meer.

Wederom Klaiber kwam goed voor zijn man, om Adrián Dalmau op pad te sturen voor de tweede Utrechtse treffer. De Spaanse goalgetter was met hoge verwachtingen naar Utrecht gekomen. De negentien competitiegoals die hij vorig seizoen voor Heracles maakte, hoopte hij in de Domstad te overtreffen.

Adrián Dalmau maakt de 2-0 voor FC Utrecht ProShots

Door veel blessureleed was het pas de vierde treffer voor de spits, in zijn vierde optreden in de basis. Zijn tranen waren veelzeggend, nadat hij de bal knap achter Ariel Harush had gewerkt. En ook bij de vierde Utrechtse treffer speelde hij een grote rol, door de bal vlak voor de achterlijn binnen te houden. Gyrano Kerk schotelde Ramselaar daarna zijn tweede van de middag voor.

Tussendoor had aanvoerder Gustafson met een wippertje ook al gescoord voor de thuisclub. Man van de wedstrijd Klaiber, die de aanval voor Utrechts vierde treffer al inleidde, zette met een verwoestende uithaal ook zijn eigen naam nog op het scorebord.

De VAR bespaarde Sparta nog een zesde tegengoal van Kristoffer Peterson, waarna Joël Piroe de Rotterdammers nog een heel klein momentje van vreugde bezorgde.

Bekijk hieronder de reacties van Sean Klaiber en trainer John van den Brom:

Klaiber van schlemiel weer held bij Utrecht: 'Je weet dat je verder moet'
Statistieken FC Utrecht-Sparta:

STER reclame