Mauro Caviezel
NOS Sport

Caviezel heeft zonder te skiën wereldbeker Super G binnen

Bij de wereldbekerwedstrijden in het Noorse Kvitfjell is de laatste Super G van dit seizoen afgelast. Daardoor is de Zwitser Mauro Caviezel zeker van de wereldbeker in deze discipline.

Caviezel had voor dit weekend drie punten voorsprong op de Oostenrijker Vincent Kriechmayr. Vrijdag werd bekend dat de wereldbekerfinale in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo (oorspronkelijk op het programma van 18 tot en met 22 maart) niet doorgaat wegens het coronavirus. Zodoende waren er voor de skiërs minder kansen om nog punten te pakken.

Zondag kon er echter door het slechte weer niet geskied worden, waardoor er voor Caviezel geen bedreiging meer was en hij zich verzekerd wist van de eindzege op de Super G.

Winterse omstandigheden Kvitfjell zetten streep door Super G

De afgelasting van zondag was een tegenvaller voor Aleksander Aamodt Kilde. De Noor leidt nog wel wel in de stand om de wereldbeker algemeen, maar zijn voorsprong op slalomspecialist Alexis Pinturault is niet groot: 54 punten.

Op de Super G had de snelle Kilde graag zijn voorsprong willen uitbreiden, met het oog op de afsluiting van het wereldbekerseizoen volgende week in het Sloveense Kranjska Gora. Daar staan nog een slalom en reuzenslalom op het programma, de specialiteiten van Pinturault.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl