Svitolina ontdoet zich binnen een uur van Rus in Monterrey Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Voor Arantxa Rus heeft haar eerste halve finale op een WTA-toernooi maar 52 minuten geduurd. De als eerste geplaatste Jelina Svitolina gunde de Zuid-Hollandse in Monterrey slechts één game: 6-0, 6-1.

Vooraf had de 29-jarige Rus zichzelf ongetwijfeld meer kansen toegedicht, zeker gezien de wijze waarop ze de laatste vier had bereikt. In de vorige ronde had ze in een uur afgerekend met de Zweedse Rebecca Peterson (6-1, 6-1).

Svitolina, hoewel de nummer zeven van de wereld, kende tot nu toe een matig seizoen. Toch verloor de Oekraïense in Monterrey nog geen set, al was de tegenstand nog niet om over naar huis te schrijven.

Ook Rus bleek dus geen bedreiging voor Svitolina, die in de hele wedstrijd maar negen punten op eigen service hoefde af te staan.

Opleving

Pas in de achtste game van de wedstrijd verscheen de naam van Rus op het scorebord, maar die opleving was van korte duur.

Niettemin kan Rus op een uitstekende week terugkijken, die ze minimaal als nummer 71 van de wereld afsluit. Zo nadert ze haar hoogste notering van 61, die ze acht jaar geleden bereikte.

STER reclame