Engelsen houden Six Nations-hoop levend met zege op Wales

Engelse rugbyers winnen van Wales

De Engelse rugbyers mogen nog hopen op winst in het zeslandentoernooi. Op het eigen Twickenham werd titelhouder Wales met 33-30 verslagen.

Engeland was voor rust duidelijk beter en nam mede door try's van Anthony Watson en Elliot Daly een 20-9 voorsprong.

Wales kende na de rust echter een bliksemstart. Vanuit de aftrap kwam de bal na een prachtige combinatie bij Justin Tipuric en die bracht met zijn try de spanning terug.

Twee penalty's gaven de thuisploeg weer de overhand en door een try van Manu Tuilagi leek de wedstrijd beslist.

De Engelsen kwamen echter in de slotfase, door een penalty en een rode kaart, met dertien man te staan. Het leverde Wales nog twee try's op, maar net geen zege.

Engeland in wachtkamer

Engeland heeft nu evenveel punten als koploper Frankrijk, dat zondag in actie komt in Schotland en volgende week het toernooi voor eigen publiek afsluit tegen Ierland.

De Engelsen zitten voorlopig in de wachtkamer. Er moet nog een nieuwe datum worden gevonden voor de wedstrijd in Italië, die vanwege het coronavirus werd afgelast.