Ibrahim El Kadiri (links) heeft FC Volendam op 2-0 gezet

Volendam klopt Jong Ajax en passeert de Amsterdammers

FC Volendam heeft de derde plaats in de eerste divisie overgenomen van Jong Ajax, dat het op eigen veld met 4-0 de baas was.

Volendam, dat op De Toekomst al met 3-1 gewonnen had van het beloftenteam, kwam in de 34ste minuut op 1-0 door een schot in de verre hoek van de Belg Francesco Antonucci. Kort daarna vloog een voorzet van Ibrahim El Kadiri zomaar het doel in.

De 3-0 na rust was weer van Antonucci, die met een geplaatst schot scoorde. Er volgden gemiste kansen van de Ajacieden Alex Mendez, invallers Victor Jensen en Sontje Hansen, waarna invaller Jelle Duin de eindstand op 4-0 bepaalde.

Dordrecht slaat aanval Helmond Sport af

Hekkensluiter Helmond Sport was hard op weg om via een zege op de nummer voorlaatst FC Dordrecht op gelijke hoogte te komen. Maar na de benutte strafschop van Tibeau Swinnen in de 54ste minuut kwamen de gasten, die na de penalty zonder Jordy Wehrmann (rode kaart) verder moesten, kort voor tijd alsnog langszij. Ook die treffer kwam vanaf de stip: Daniel Breedijk was de maker van de 1-1.

Koploper Cambuur gaat maandag op bezoek bij Jong AZ. Naaste belager De Graafschap speelt zondag uit tegen Go Ahead Eagles.