Deceuninck–Quick-Step was vorig seizoen de sterkste in de achtervolging
NOS Wielrennen

Geen Hammer Series dit wielerseizoen, organisatie 'voortdurend tegengewerkt'

De wielerkoersen vallen deze week vanwege het coronavirus bij bosjes uit, aan het lijstje afgelaste wedstrijden kunnen ook de Hammer Series worden toegevoegd, maar niet vanwege het virus. Velon, de organisator van de koers, zegt voortdurend te worden tegengewerkt door de Internationale Wielerunie (UCI).

"Onlangs verhinderde de UCI dat er een vrouwenrace werd toegevoegd waarin het prijzengeld, uitzenduren en nieuwe wedstrijdelementen volledig gelijk waren getrokken met de mannenwedstrijd", aldus Velon. Mede daardoor werd besloten om de stekker uit de wedstrijd te trekken.

Velon stelt de Hammer Series zo niet te kunnen ontwikkelen."Het bestuur heeft vanwege de voortdurende aanval besloten de Hammer Series 2020 niet te houden." Vorig jaar diende Velon, een samenwerking tussen elf wielerteams, al een klacht in bij de EU vanwege discriminatie. Die aanklacht loopt nog.

Nieuwe impulsen aan het wielrennen

De Hammer Series hebben als doel een nieuwe wind te laten blazen door de wielerwereld. Zo strijden de renners niet individueel tegen elkaar, maar als team met een klim-, een sprint- en een achtervolgingskoers. De eerste editie was in 2017.

De 'Hammer Youth Limburg' die 6 en 7 juni in de provincie wordt georganiseerd, gaat wel door.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl