Zanger Hendrik Jan Bökkers
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Laatste jaar voor streektaalrockband Bökkers

Rockband Bökkers stopt begin volgend jaar. De vier leden van de streektaalband uit Salland zeggen dat ze door "verschillen in muzikale inzichten" na negen jaar hun eigen weg gaan.

De aankondiging komt vlak voor de start van hun tour. Die begint volgende week zaterdag op het tentfeest Loo-Bathmen. De bandleden spelen de beste nummers van de zeven albums die ze samen gemaakt hebben.

Bökkers begon als coverband van de Achterhoekse groep Normaal. Daarna schreven de muzikanten hun eigen liedjes, allemaal in het Sallandse dialect, de Overijsselse streek waar ze vandaan komen.

Iederene hef een reden

De band speelde al jaren op festivals in het noorden en oosten van Nederland toen er in 2016 landelijke bekendheid kwam nadat de vier in het 3FM-programma van Giel Beelen een cover speelden van Catch & Release van de Amerikaanse zanger Matt Simons.

Hun versie Iederene hef een reden staat sindsdien ieder jaar in de Top 2000 van NPO Radio 2. De hoogste notering was afgelopen jaar. Toen stond het nummer op 680.

Wanneer het laatste optreden is, is nog niet duidelijk, maar het zal waarschijnlijk eind januari 2021 plaatsvinden. "Ik ga volgend jaar nog wel wat shows doen, maar ik ga er deze tour nog even rustig over nadenken hoe dit eruit gaat zien. Net zoals de andere bandleden dat gaan doen", schrijft frontman Hendrik Jan Bökkers volgens RTV Oost in een persbericht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl