Damian Ruigenga - NewsUnited

Een man in een pick-uptruck is vanmorgen het gemeentehuis van Nijkerk binnengereden. De automobilist is gewond geraakt, zegt de politie. De man, die ook in Nijkerk woont, is eerst naar het ziekenhuis gebracht en later aangehouden. Verder raakte niemand gewond.

Uit eerste onderzoek is gebleken dat de man al op zoek was naar psychische hulp, zegt de politie. Hij verklaarde dat hij in psychische nood verkeerde en dat zijn handelen niet gericht was op de gemeente of medewerkers van de gemeente.

Op beelden van een omstander is te zien hoe de wagen het gebouw binnenrijdt:

Voertuig rijdt gemeentehuis Nijkerk binnen

Een deel van het gemeentehuis is tijdelijk ontruimd geweest. Na onderzoek bleek dat het gebouw veilig is en de medewerkers weer terug konden, maar velen van hen erg geschrokken. Wie dat wilde, mocht naar huis.

"We hebben het advies gegeven dat als ze zich niet goed voelden ze zich vrij mochten voelen om naar huis te gaan. De meeste medewerkers hebben daar gebruik van gemaakt", zegt de burgemeester tegen Omroep Gelderland.

Mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren, hebben hulp aangeboden gekregen. "Die stonden enorm op hun benen te trillen", zegt de burgemeester.

STER reclame