Ronaldinho komt aan in Paraguay AFP

Ronaldinho, ooit een van de beste voetballers ter wereld, is opgepakt in Paraguay. De Braziliaan zou in het bezit zijn van een vals paspoort, zo is bevestigd door de Paraguayaanse minister van Binnenlandse Zaken tegenover lokale media.

De 39-jarige oud-voetballer was samen met zijn broer naar Paraguay gereisd om zijn nieuwe boek 'Genio en la Vida' te promoten en een nationale gezondheidscampagne voor jongens en meisjes te ondersteunen.

De lokale politie viel de presidentiële suite van een hotel in de hoofdstad Asunción binnen waar de broers verbleven, nadat de luchtvaartpolitie melding had gemaakt van een mogelijk vervalst paspoort. In de kamer vond de politie de twee vervalste paspoorten, waarna Ronaldinho en zijn broer werden aangehouden.

Dit is niet de eerste keer dat Ronaldinho in de problemen komt met zijn paspoort. In 2018 werd zijn Braziliaanse paspoort ingenomen vanwege een belastingschuld. Dat reisdocument heeft hij inmiddels wel weer terug.

Ronaldinho speelde in zijn voetbalcarrière onder meer voor Paris Saint-Germain, FC Barcelona en AC Milan. De aanvaller kwam 97 keer uit voor het nationale elftal van Brazilië, waarmee hij in 2002 wereldkampioen werd. In 2004 en 2005 werd hij uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het Jaar en in 2006 won hij met Barcelona de Champions League.

Eind november dook Ronaldinho op in Zaandam, waar hij eregast was bij een streetsoccertoernooi.

Voormalig stervoetballer Ronaldinho bezoekt sporthal in Zaandam

STER reclame