Erik ten Hag
NOS Voetbal

Ten Hag voelt steun in crisistijd: 'Nog steeds teamspirit gezien bij Ajax'

In zes dagen tijd is Ajax uit Europa, uit het bekertoernooi en moet het de koppositie inmiddels delen met AZ. Trainer Erik ten Hag spreekt zelf van de wet van Murphy.

Het gaat de laatste weken van kwaad tot erger in Amsterdam. Ajax leek een paar maanden geleden nog in staat om op alle fronten hoge ogen te gooien, nu rest alleen een nek-aan-nekrace met AZ om het kampioenschap de Amsterdammers nog.

"Wil je weer wedstrijden gaan winnen, dan mag je op dit niveau niet meer van dit soort fouten maken", foeterde Ten Hag na de uitschakeling in de halve finales van de KNVB-beker in en tegen Utrecht (2-0).

Oorzaak

Een oorzaak voor de inmiddels maar aanhoudende terugval is volgens middenvelder Donny van de Beek moeilijk aan te wijzen. "Het is van alles een beetje. Een combinatie van meerdere dingen."

Balende Van de Beek: 'Weer een kans op iets moois laten liggen'

Het is crisis bij Ajax. Ten Hag nam het woord na de nederlaag tegen AZ ook zelf in de mond. "Balverlies op plekken waar het niet kan, geen vastigheden en automatismen meer in de ploeg. Belangrijk is dat we moeten zorgen dat de energie erin blijft en we snel weer beter gaan voetballen."

"Het zal allemaal beter moeten", blikte Van de Beek vooruit op de volgende partij, waarin Ajax zijn koppositie verdedigt. "Daar moet nu onze volle focus op. Het kampioenschap was dit seizoen ons grootste doel en is dat nog steeds."

Over drie dagen is volgende wedstrijd

Drie dagen heeft Ajax om zich weer op te laden voor de volgende horde, de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen.

"Ik voel me gesteund", aldus Ten Hag over zijn positie bij Ajax, waar volgens de trainer de neuzen nog steeds dezelfde kant op staan. "Nog steeds heb ik tot de laatste minuut teamspirit gezien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl