NOS Voetbal

Liverpool lijdt derde nederlaag in vier duels: Chelsea te sterk in FA Cup

Liverpool verliest in achtste finales FA Cup bij Chelsea

Het onverslaanbaar geachte Liverpool heeft opnieuw een nederlaag geleden, dit keer in de FA Cup. Chelsea was op Stamford Bridge met 2-0 te sterk voor de ploeg van Jurgen Klopp en bereikte zo de kwartfinales van de Engelse beker.

Het is voor Liverpool de derde nederlaag in vier duels. Eerder verloor de koploper van de Premier League in de Champions League van Atlético Madrid (1-0) en in de competitie van Watford (3-0).

Na een levendige openingsfase waarin het tempo hoog lag, waren er gelijk kansen over en weer. Chelsea-aanvaller Willian opende binnen het kwartier de score. De Braziliaan kon na balverlies van Fabinho uithalen en zag doelman Adrián de fout ingaan.

Willian viert zijn treffer met Cesar Azpilicueta

Liverpool, dat speelde zonder enkele vaste basisspelers, reageerde snel met grote kansen voor Takumi Minamino, Sadio Mané en Divock Origi.

In het tweede bedrijf zocht Liverpool naar de gelijkmaker, maar was het Chelsea dat de grootste kansen kreeg. Na een uur verdubbelde Ross Barkley met een knappe solo en een mooi schot de score.

Liverpool mocht vervolgens van geluk spreken dat Chelsea de score niet verder uitbreidde. Aanvaller Pedro miste oog in oog met doelman Adrián en Olivier Giroud schoot tegen de lat.

Newcastle United

Ook Newcastle United bereikte de kwartfinales van de FA Cup. De nummer 14 van de Premier League won met 3-2 van West Bromwich Albion uit de tweede divisie.

Sheffield United had een verlenging nodig om Reading te verslaan. Op bezoek bij de ploeg uit de tweede divisie won Sheffield nipt met 2-1. Maandag won Arsenal met 2-0 van Portsmouth.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl