1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS/Dick Draijer
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS Nieuws

Vier jaar cel voor ex-militair na mislukte drugssmokkel op marineschip

Een 23-jarige ontslagen militair is veroordeeld tot vier jaar cel voor de mislukte smokkel van 22 kilo cocaïne van Curaçao naar Nederland op marineschip Zr. Ms. Johan de Witt.

De man komt uit Haarlem, schrijft NH Nieuws. Hij werd in september op Curaçao aangehouden toen hij het marineschip op liep met 11 kilo drugs in zijn rugzak. Het schip werd meteen doorzocht, maar dat leverde niets op.

Nadat de Johan de Witt een maand later in Nederland was aangekomen, werd het schip nogmaals binnenstebuiten gekeerd. Met hulp van douanespecialisten werd toen nog 11 kilo cocaïne gevonden. De drugs zaten in een boodschappentas die hing tussen de wand van een toilet en de wand van het schip.

Over de smokkelplannen kwamen vijf tips binnen bij de Koninklijke Marechaussee, waarna een camera op de loopplank werd gericht en de 23-jarige Haarlemmer kon worden aangehouden. Door dezelfde tips vermoedde de marechaussee dat er aan boord meer cocaïne moest zijn.

De militair gaf de smokkel uiteindelijk toe, maar pas nádat het schip in Nederland opnieuw was doorzocht en zijn vingerafdrukken waren gevonden op een van de verstopte verpakkingen. Naast de verstopte drugs hingen ook identieke boodschappentassen klaar die nog leeg waren. Het OM vermoedt dat het de bedoeling was die ook te vullen.

Advertentie via Ster.nl