NOS Sport

James staat NBA-troon nog niet af, maar omarmt wel nieuwe generatie

Basketbalvedette LeBron James domineert al jaren de Amerikaanse NBA-competitie. Zelfs op 35-jarige leeftijd stijgt de ster van Los Angeles Lakers nog boven iedereen uit, al staat er wel een nieuwe generatie te trappelen om hem van zijn troon te stoten.

Zion Williamson bijvoorbeeld. De 19-jarige beresterke rookie van New Orleans Pelicans maakt nu al gemiddeld 24,1 punten per wedstrijd. Hij baart echter nog meer opzien door ondanks een gewicht van 129 kilogram over enorme sprongkracht te beschikken.

Afgelopen nacht zette James hem met 34 punten, 13 assists en 12 rebounds in de wacht, waardoor de Lakers in New Orleans met 122-114 wonnen. Williamson liet met 35 punten ook van zich horen.

Wijze woorden James voor Williamson

Na de wedstrijd zocht James de ster in wording op en fluisterde hem wat wijze woorden toe. "Dat is mijn verantwoordelijkheid naar de nieuwe generatie toe. Deze sport heeft me zo veel gegeven, de NBA ligt straks in hun handen."

Williamson was onder de indruk van de ontmoeting met James: "Dit betekent zeker wat voor me. Hij staat hier al zeventien jaar, zijn scores spreken voor zich."

James gaat met de Lakers aan de leiding in de Western Conference met 46 overwinningen. In de Eastern Conference doet Milwaukee Bucks het met 52 zeges nog beter onder aanvoering van de 25-jarige Giannis Antetokounmpo.

Voorlopig staan zij echter nog in de schaduw van James, die in het bezit is van drie NBA-titels, vijftien All Star-uitverkiezingen en die vier keer gekozen werd tot meest waardevolle speler van de competitie.

James verbaast iedereen met driepunter

Afgelopen nacht liet James twee minuten voor het einde van het duel met de Pelicans zijn absolute klasse zien. Terwijl hij bij Williamson in de dekking stond, maakte James een driepunter en besliste daarmee het duel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl