NOS Voetbal

Ten Hag en Blind blijven hoopvol: 'Niet verschuilen, dat helpt ons niet'

Blind: 'Niet gegaan zoals we willen, maar we staan nog steeds bovenaan'

Daley Blind wil de sportieve crisis bij Ajax niet groter maken dan nodig. De Amsterdammers werden donderdag door Getafe uit de Europa League geknikkerd en verloren nu op eigen veld kansloos van AZ (0-2).

"Het is maart, we staan nog steeds bovenaan", zei de verdediger, die met een verkeerde pass de Alkmaarse openingstreffer inleidde. Blind predikt vooral rust. "We moeten het ook niet overdrijven."

Ajax staat dankzij een beter doelsaldo inderdaad nog boven AZ. Vier van de laatste acht competitieduels werden echter verloren. "Het gaat op dit moment niet", erkende Blind. "Maar laten we positief blijven, hoe moeilijk dat ook is."

'Het begint bij jezelf'

"Waar het om gaat, is dat we beter moeten gaan voetballen. Met meer vertrouwen moeten gaan spelen", sprak trainer Erik ten Hag. "Het begint bij jezelf. We moeten ons nu niet verschuilen, want dat helpt ons niet."

"Na een aardig begin valt de goal heel onnodig aan de andere kant. We kregen daarna geen druk op AZ. Deels is dat een tactisch verhaal. Maar we moeten zelf ook goede keuzes maken en initiatief nemen."

Ten Hag piekert over Ajax: 'Het is duidelijk dat het niet goed gaat'

Ajax is geen schim meer van de ploeg die vorig kalenderjaar nog schitterde in Europa. Alleen keeper André Onana haalde nu nog een hoog niveau.

Blind, voor de winterstop geprezen als strateeg in het Amsterdamse elftal, is ook niet meer degene die de ploeg bij elkaar houdt. Volgens de verdediger heeft dat niets met zijn gezondheid te maken. De linkspoot was een tijd uit de roulatie met een ontstoken hartspier.

'Vandaag niet goed genoeg'

"Ik voel me goed en fit", zei Blind. "Als het niet verantwoord is om te spelen, dan houden de doktoren me binnen."

"Ik ben de eerste die kritisch op mezelf is, maar ik ga mezelf niet de put in praten hier", vervolgde Blind. "We waren vandaag niet goed genoeg. We hebben over de gehele wedstrijd geen mogelijkheden gehad, we hebben geen recht van spreken."

Daley Blind druipt af na de nederlaag tegen AZ

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl