NOS Voetbal

Feyenoord en PSV kunnen leven met gelijkspel: 'Maar hands is hands'

Advocaat kan leven met 1-1: 'Heel volwassen gespeeld, heel gecontroleerd ook'

Lang hielden de fans van PSV zondag hun adem in, toen de VAR zich een kwartier voor tijd boog over een vermeende handsbal van Denzel Dumfries. Tot opluchting van de Eindhovenaren ging de bal niet op de stip, maar bij Feyenoord was daarmee het laatste woord over de situatie nog niet gesproken.

"Volgens mij mag je hem niet op je handen raken. Dus penalty", stelde Leroy Fer onomwonden. De middenvelder van Feyenoord stond er met de neus bovenop, toen Dumfries in duel met Eric Botteghin de bal tegen zijn hoog uitgestoken hand leek te krijgen.

Bewust of niet, dat was voor trainer Dick Advocaat geen discussiepunt. "Hands is hands", zei de trainer. "De mensen in de kleedkamer, maar die zijn natuurlijk wel een beetje gekleurd, zeiden allemaal dat het duidelijk was."

Dertiende keer ongeslagen

Toch kon Advocaat wel leven met de 1-1, waardoor hij ook in zijn dertiende eredivisieduel met de Rotterdammers ongeslagen blijft. "We hebben heel volwassen gespeeld, heel gecontroleerd ook. Voorin kan het allemaal wel beter, maar dat is ook begrijpelijk."

Feyenoord zag Sam Larsson tussentijds naar China vertrekken, waardoor de onervaren Robert Bozenik in de punt van de aanval speelde. Tot twee keer toe was de jonge Slowaak bijna trefzeker in de topper. "Jammer, maar dat komt nog wel", zei Advocaat.

Faber: 'Een vermakelijke wedstrijd, het had ook 4-4 kunnen zijn'

Advocaat benadrukte dat hij vooraf had getekend voor een gelijkspel en daarom met een goed gevoel de terugreis naar Rotterdam zou aanvaarden. Ook zijn collega Ernest Faber was uiteindelijk niet teleurgesteld over het resultaat, ook al blijven Ajax en AZ ver uit beeld.

"Ik vond het een vermakelijke wedstrijd. Het had ook 4-4 kunnen zijn", meende de interim-coach van PSV. "Het is een hoog tempo geweest, iedereen zit stuk. Ik ben hier tevreden mee."

Vermoorde onschuld

Waarna het bewuste VAR-moment toch nog weer even ter sprake kwam. Want het had natuurlijk anders kunnen aflopen als de bal op de stip was gegaan, besefte Faber. "Maar als je het niet zeker weet, is het normaal gesproken geen penalty."

De hoofdrolspeler zelf speelde uiteraard de vermoorde onschuld. "Ik voelde dat ik wat raakte met mijn hoofd en dat mijn hand ook wat raakte", sprak Dumfries. Om daar later aan toe te voegen: "Volgens mij raakte ik de bal niet met mijn hand."

Bekijk hieronder ook de reacties van Leroy Fer, Steven Berghuis, Denzel Dumfries en Cody Gakpo:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl